Bambusová metlička k přípravě čaje matcha nebo k napěnění...
Ručně vyráběná metlička s 80 bambusovými hroty, díky kterým čajový prášek Matcha ve vodě dokonale...
Nejpopulárnější Japonský zelený čaj ve formě prášku.
Nejpopulárnější Japonský zelený čaj ve formě prášku.
Vyrábí se z listí typu Tencha a vzniká mletím pomocí keramických mlýnků v perfektuře Kyoto.
Pěstuje se na zastíněných zahradách, níže přikládáme foto, jak taková plantáž vypadá.
Obsahuje tein, díky kterému získáte značné množství energie.
Příprava - jednu čajovou lžičku zalijeme 50ml vody o teplotě 70-80 stupňů, prášek mícháme alespoň jednu minutu tak, aby se Vám plně rozpustil a ve vodě neplaval, poté dolijeme buďto zbytkem vody, nebo mlékem
Osobně doporučujeme rozmíchání čaje s trochou vody a následné doplnění vychlazeným mlékem, v této formě je čaj servírován i v Japonsku
Země původu - Japonsko, oblast Kyoto
Čaj matcha obsahuje 70x více antioxidantů než pomerančová šťáva, 9x více beta karotenu než špenát a 10x více výživných látek než je běžné u zeleného čaje.
Jedna dávka dokáže nahradit až 8 šálků zeleného čaje.
Jedná se o nejsilnější nakopávač, který výrazně zvyšuje energii po dobu 8-10 hodin díky L-Theaninu.
Pokud se potřebujete soustředit/studovat, jedná se o nejlepší možnou pomůcku.
Pro přípravu čaje doporučujeme pořízení speciální bambusové metličky díky které se čajový prášek rozpustí, v opačném případě hrozí, že se Vám čaje nepovede správně připravit, metličku můžete zakoupit kliknutím "zde".
Matcha z Japonska vs Matcha z Číny:
Foto z návštěvy našich dodavatelů v oblasti Shizuoka a Kyoto, Japonsko
Ručně vyráběná metlička s 80 bambusovými hroty, díky kterým čajový prášek Matcha ve vodě dokonale...